Su içmek günde en az 2 buçuk litrelik bir eylemdir. Yaşınız ne olursa olsun mutlaka günlük olarak yeterli miktarda su içmeye devam etmeye özen göstermeniz gerekiyor. Yeterli miktarda su içmek zihnin daha iyi çalışmasına, eklemlerin daha uzun süre sağlıklı ve ayakta kalmasına ve vücuttaki kanın ve tüm etken bileşenlerin daha hızlı ve verimli taşınmasına olanak sağlar.
Günlük olarak tüketilen su miktarının yanı sıra sağlıklı ve içerisinde kimyasal maddelere yer verilmeyen doğal su tüketmek de gerçek anlamda önemlidir. Sizler de tükettiğiniz suyun hakkında bilgi sahibi olmak istediğinizde, suya ait TDS ölçümlerini kontrol edebilirsiniz. TDS, su içerisinde yer alan katı maddelere dair yapılan bir ölçümdür.
Katı, sıvı ve gaz maddelere dair en sık kullanılan ölçüm yöntemlerinden biri de TDS olarak bilinir. Özellikle de sıvı maddelerin içerisinde yer alan ve çözünmüş şekilde bulunan katı maddelerin toplam yoğunluğunun ne olduğu hakkında bilgi veren ölçümdür.
TDS ölçümü suyun sağlıklı olup olmadığına dair yapılan ve su içerisinde katı maddelerin çözünmüş bir şekilde ne kadar yoğun olarak bulunduğu hakkında bilgi veren bir ölçüm yöntemidir. TDS açılımı Total Dissolved Solids olarak bilinen bu ölçüm katı ve gaz maddeler için de kullanılır.
Pozitif açıdan bakıldığında ise su içerisinde bulunan minerallerin, demirin, bromürün, sülfatın, manganezin ve diğer zararlı maddelerin de yoğunluğu hakkında bilgi verir. TDS ölçümünün yapılmasındaki en büyük amaç suyun içilir durumda olup olmadığı hakkında bilgi vermek ve herkesin çok daha sağlıklı su içebilmesini sağlamaktır.
TDS ölçümü yapıldıktan sonra ortaya çıkan standart ölçümler şu şekildedir. Eğer bir su ölçümü sonrasında 300’den az değer mevcutsa, bu su mükemmel olarak adlandırılabilir. 300 ile 600 arasındaysa iyi, 600 ile 900 arasındaysa makul, 300 ile 1200 arasındaysa kötü ve 1200 üzeriyse kabul edilemez olarak kayıtlara geçer. Bu şekilde de çıkan değerler sonucunda suyun içilir olup olmadığı rahatlıkla anlaşılabilir.
Total Dissolved Solids olarak bilinen ve su içerisinde yer alan yararlı ve zararlı maddelerin çözünmüş haldeki yoğunluklarını ölçmeye yarayan bir ölçüm yöntemidir. Bu ölçüm için tamamen özel bir metre kullanılır. Bu metre dijital bir cihazdır ve suyun içerisinde bırakılarak rahatlıkla ölçüm eylemi gerçekleştirilebilir. Bu şekilde tüm sulara ölçüm yapılabilir.